De beste stedene å høre rock i Oslo

Det er mange som mener at Norge er opphavslandet til black metal. Man kan strides om det eller ei, men black metal (og rock i det hele tatt) er uansett viktig i Oslo. Hovedstaden kan nemlig by på flere utmerkede spillesteder og barer med fokus på metall og rock. Her følger en liste over noen av de aller beste stedene du kan høre rock i Oslo.

Rock In

I Øvre Slottsgate 10 ligger Rock In. Man kan ofte dele metallelskerne i Oslo inn i to grupper: de som går på Rock In og de som går på Kniven. Rock In er den eldste, mest skitne og helt klart den billigste, i hvert fall når det kommer til norsk standard. På Rock In kan man nyte en forholdsvis billig øl mens Manowar braker ut fra høyttalerne til alles fornøyelse.

Du kan dessuten dyrke sport her, i form av biljard! Dessuten kan baren friste med toaletter med og uten dører, i tillegg til dører med og uten lås.

Rock In er som et metallsted skal være.

Kniven

Som nevnt tidligere, så er Kniven yngre enn Rock In, og den er dessuten renere og mer velholdt. Man kan si at den er en klasse over ovennevnte bar, og det samme er ølprisene, men ikke la det skremme deg fra å besøke Kniven. Her kommer nemlig flere prominente, kjente musikere og DJ’er fra de harde musikksjangrene på besøk, hvis de altså ikke står bak baren. Her kan du møte på folk fra Darkthrone, Obliteration og Nekromantheon, bare for å nevne noen.

Du finner Kniven i Bernt Ankers gate nummer 5.

Last Train

Last Train er nok den eldste og mest ikoniske rockebaren som er igjen i Oslo, i hvert fall etter at Elm Street stengte. Ved første øyekast er det egentlig ikke så lett å si hva som gjør stedet så unikt. En av årsakene er nok at de alltid har vært gode til å lokke store musikknavn til å holde små konserter på den utrolig lille scenen. Hvis du har lyst til å sitte ved et bord så bør du komme tidlig, i hvert fall i helgene.

Besøk Last Train i Karl Johans gate 45.

Last Train er en institusjon og bare en av utrolig mange spennende opplevelser i Oslo.

Rebell

Hvis du liker 80-tallet er Rebell stedet for deg. De fronter seg i hvert fall offisielt som en hyllest til 80-tallet, men temaet er fortsatt som oftest rock’n’roll. Stedet ligger på Grünerløkka, et av de aller mest hippe stedene i Oslo. Her kan du henge ut hele dagen lang og bakgården er åpen til midnatt.