Reiseguide til Berlin

Berlin er en av Europas mest spennende storbyer. Denne reiseguiden vil ta deg med på en fascinerende oppdagelsesferd gjennom den tyske hovedstaden, og gir deg de beste tipsene for å få ut det aller meste av din tur til Berlin. Fra severdigheter og museer til shopping og natteliv – her kan du finne alt som gjør Berlin så unikt!

Vi vil veilede deg i hvordan du planlegger ferien din, anbefale de beste hotellene, informere om transportmuligheter og vise vei til noen av Berlins mange attraksjoner. Uansett om du er interessert i historie eller kunst, arkitektur eller matopplevelser – vi har guiden som passer perfekt for dine behov.

Severdigheter i Berlin

Berlin er hjemsted for noen av de mest kjente landemerker i verden. Her finner du den berømte Brandenburger Tor, Reichstag-bygningen, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie og Gendarmenmarkt.

Brandenburger Tor er et imponerende symbol på Berlin og Tyskland som helhet. Det var her Murens fall ble proklamert da de øst- og vesttyske myndighetene til slutt gikk med på å gjenforene landet igjen i 1989. Det er et av Berlins viktigste turistmål, med mange bygninger som ligger rundt Torget. På Brandenburgertor kan du også se Den Olypiske Flammens sendebud fra de Olympiske Leker i 1936.

Reichstag-byggingen er den offisielle parlamentsbyggningen for det tyske folketinget, Bundestag. Bygget er over 100 år gammelt og har en interessant historie som involverer Adolf Hitler og andre sentrale personer under Nazityskland perioden. I dag har bygget blitt restaurert med en glassdome som gir utsikt over hele Berlin.

Alexanderplatz ligger midt i bykjernen av Berlins sentrum, rett sør for Tiergarten Park og sydøst for det regjeringsområdet sentrum rundt Brandenburg Gate. Plassen er fullpakket med fargerike barer og restauranter sammen med butikker og markeder, noe som gjør den til et perfekt sted å nyte Berlins livlige natteliv scene eller slappe av på dagene dine der.

Checkpoint Charlie er bokstavelig talt et “sjekkpunktkryss» fra andre verdenskrig, der amerikanske soldater hadde tillatelse til å krysse fronter mellom East Berlin (DDR) og West Berlin (BRD). Det ble ofte utropet som skillelinjen mellom demokratisk frihet på den ene siden, mot totalitært styre på den andre siden. I dag kan du besøke «Checkpoint Charlie Museum», der du kan oppdage detaljer om spennende deler av tysk historie fra andre verdenskrig til berlinmurens fall i 1989/90.

Gendarmenmarkt er en av de vakreste plasser i hele Europa – det har blitt kalt Berlins Champs Elysees! Markedet ble anlagt tidlig på 1600-tallet, men fikk sin nåværende form på slutten av 1700-tallet da to kirker – Französischer Dom (Fransk dom) og Deutsckensher Dom (Tysk dom).

Hvor bør man bo i Berlin?

Berlin har et stort utvalg av hoteller og herberger som imøtekommer alle typer budsjetter og behov. Det beste området å bo i Berlin som turist er den sentrale midtbyen der man finner de fleste severdighetene og attraksjonene. Området byr på museer, restauranter, kafeer og koselige gater som er perfekte for en rolig spasertur. Mange hoteller befinner seg nær Alexanderplatz, som er Berlins mest berømte plass. Det er lett tilgang til offentlig transport herfra, så du kan raskt og enkelt reise rundt i hele byen.

Ellers ligger Schöneberg-området på Vest-Berlin og er et populært område blant turister. Her finner du flere hyggelige butikker, restauranter og barer sammen med noen av de vakreste parkene i Berlin, for eksempel Hallesches Park. Et annet kjent område er Kreuzberg som ligger sørover fra Schöneberg; dette er et trendy distrikt med en fargerik atmosfære fullpakket med restauranter, barnevennlige aktiviteter og nattklubber for deg å nyte Berlins livlige nattelivscene!

For de som foretrekker å bo litt mer avsides fra sentrum har Prenzlauer Berg mye å tilby. Området har gamle tyske byggninger, koselige gater og mange grønne parker hvor du kan slappe av og ta deg tid til å utforske Berlin på egenhånd. Om du planlegger en romantisk ferie kan Neukölln være et godt alternativ; dette området byder på smale brosteinbelagte gater fulle av vintage butikker, brune barer, hipster cafeer og mye annet.