Hvordan fungerer lån på nettet?

Det er mange lån å velge mellom på nettet, og det er en bransje som er utsatt for mye skepsis. Men er det egentlig noen grunn til det, og hvordan fungerer det egentlig? Det kan du lese mer om her.

Regulering gir bedre vilkår

Det er en rekke lover og regler i Norge for lån på nettet, og det er rett og slett for å beskytte deg som forbruker. Det er viktig at man ikke låner penger hvis man ikke har råd til det, for det kan bidra til en uhensiktsmessig økonomisk situasjon, og derfor er det strenge regler for hvordan man markedsfører lån, for ikke å lokke målgrupper, som ikke burde låne penger på nettet.

I andre land ser vi en veldig aggressiv og annen tilgang til markedsføring av lån, enn den vi har her i Norge. Det er også høyere aldersgrense på lån i Norge, enn det er i mange andre land. De fleste forbrukslån på nettet opererer med aldersgrenser på minimum 20 og stort sett 25 år og oppover. Det er for å ikke låne penger til en stort sett økonomisk sårbar målgruppe av unge mennesker og studenter.

Hvordan finner man lån?

Før man kan søke om lån på nettet, skal man finne et lån som passer til ens behov. Det finnes utrolig mange lån å velge mellom, og det viktigste er at du finner et som passer for deg, og at du gjør deg kjent med alle gebyrer, renter og vilkår for lånet før du søker. Så skal du sende en søknad. Dette er som regel en automatisert prosess, en såkalt kredittsjekk, hvor det sjekkes om du er egnet til det lånet du søker om. Hvis du består kredittsjekken, kan du underskrive lånekontrakten med BankID, og få lånet utbetalt til kontoen din.

Det er veldig lurt å sammenligne flere lån når man skal finne et lån som passer. Du kan se forbrukslån  og sammenligne flere lån for å finne ut av hvilket lån som egner seg best til dine behov. Det er også her du kan se hva de forskjellige lånene koster, og få et bedre inntrykk av hva du eventuelt skal velge, hvis du bestemmer deg for å låne penger på nettet.

Når du låner penger online, så er det som regel snakk om det man kaller lån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke skal stille sikkerhet for det beløpet du låner, men det betyr samtidig at banken eller lånestedet skal sikre seg med høyere gebyrer og renter, enn du ville få i en fysisk bank. Det er lurt å sette seg godt inn i hva det vil koste, før du eventuelt velger å låne.