Plant blomster og bruk dem til innredning

Blomster er et utrolig undervurdert aspekt av innredning, som i det siste har fått mye mer plass både i aviser og interiørblader. Her kan du lese mer om hvordan du kan live opp hjemmet med blomster som du plukker helt selv i din egen hage.  

Få fin egen personlige blomsterhage 

Det er ikke sånn at du må kjøpe dyre blomster i blomsterbutikken for å få de blomstene du vil ha hjemme. Du kan i stedet være litt målrettet når du skal planlegge hagen din, og så heller forbeholde blomsterkjøp i butikk for sesonger utenom blomstring i hagen.  

Når du skal plante blomsterbusker, kan det være lurt å plante forskjellige blomster som ikke blomstrer helt samtidig, så du får så lang sesong med egendyrkede blomster som mulig. Dermed kan du nyte godt av egne blomster hele våren og sommeren, så du får friskt nytt liv inn i hjemmet ditt. 

Blomster gir nemlig en helt spesiell stemning, og derfor er det noe man med fordel kan bruke som innredningstips. Det er også utrolig deilig å føle at man lever i takt med sesongene. Flotte påskeliljer, peoner og stokkroser gir en ekte følelse av at det er vår og sommer. Du kan også plante syrintrær, så du kan plukke deilig duftende syriner og få vårlukten inn i stua eller på soverommet.  

Tørk dine egne evighetsbuketter  

Å ha blomster som vokser vilt i naturen gir også et litt annet uttrykk enn de striglede blomstene man som regel kan kjøpe i blomsterbutikk. Hvis du vil at de selvplukkede bukettene skal vare litt lenger, kan du med fordel tørke dem, så får du evighetsbuketter som liver opp selv når snøen har lagt seg utenfor. Dette er også utrolig trendy, så du lett kan oppdatere et rom med tørkede blomster, for å gi et moderne og motebevisst preg til hjemmet ditt.