Induksjon = kjøkken-revolusjon

Den ser ut som en keramisk topp men er mye bedre og raskere. Dessuten er induksjonstoppen barnevennlig, fordi varmen forsvinner i samme øyeblikk gryten trekkes vekk. 

Kilde: Pixabay 

Mange mennesker kvier seg for å bruke ekstra kroner på ny induksjonstopp. De burde tenke om igjen. Norske medier peker stadig oftere på gode grunner for å bytte ut de gamle stekeplatene med en induksjonstopp. 

Barnevennlig 

Småen har feber og er hjemme fra barnehagen. For å holde koken trenger du en kjapp kaffe, men har ikke tid til å vente på vannkokeren. Derfor heller du litt vann i en kjele på kokeplaten. Nesten i samme øyeblikk koker vannet og kaffen er klar. 

Du ser ikke at smårollingen legger hele håndflaten der den varme kasserollen var for et sekund siden. Du velter nesten kaffen i skrekk, men så kommer du på at du har induksjon. Like fort som platen har blitt varm har den blitt kald igjen. 

Magnetisk 

Induksjon er et elektromagnetisk felt som overfører varme direkte til kokekar som er spesielt merket for induksjon. Men ikke la deg lure. Det betyr bare at grytene dine må inneholde jern eller stål. 

De gamle grytene dine av aluminium og teflon vil derfor ikke virke. Mange fortviler når de i desperasjon setter den ene gryta etter den andre på den nye  toppen uten at det skjer noe som helst. 

Foto: Pixabay 

Naturlig 

Sett din gamle smijerns-stekepanne på den hypermoderne induksjonstoppen din. Det går helt fint! Mormors gamle retro-kokekar vil også virke på induksjonstoppen din. Forklaringen er enkel. De inneholder mye jern og stål som egner seg for magnetisme. 

Du kan med hell kjøpe alt du trenger til din induksjonstopp på et loppemarked eller et bruktmarked. Kanskje til og med få det gratis på Finn.no. Å skaffe seg billig utstyr til induksjonstoppen er enklere enn å vinne på Unibet Odds! Du kan slå to fluer i ett smekk og besøke besteforeldrene dine. De blir kjempeglad, og du får sikkert både jerngryte og vafler! 

Lynrask 

Induksjonstopper ser ut som vanlige keramiske topper, men gløder fordi de ikke varmer opp noe element. Tenk på alle kjøleskapsmagnetene dine. De trenger ingen tid i det hele tatt for å feste seg til kjøleskapet. 

Induksjonstoppen varmer bokstavelig talt gryten i magnet-fart! Det er også årsaken til at induksjonstoppen blir kald i samme øyeblikk du drar vekk kokekaret. Så snart gryten er fjernet stopper oppvarmingen. 

Brukervennlig 

Alle induksjonstopper har digital meny som ligger implantert i toppen. Vanligvis går skalaen fra 1-9 der det blir varmere desto høyere tallet er. Det tar kanskje litt tid å venne seg til, men der er enklere enn å regulere et gassbluss. 

Har man først lært seg teknikken er det ingen sak i å få ting til å småkoke under lokk en halv time eller å fosskoke spagettien. Å holde en ferdig saus varm uten å svi den er heller ikke noe problem. 

Strøm og såpe 

Induksjon er en veldig stabil overføring av varme, og som undersøkelser viser, sparer man strøm ved at platen automatisk slår seg av når du fjerner noe. 

Induksjonstopp er enklere å rengjøre enn tradisjonelle kokeplater. Induksjonstoppen er helt flat slik at du enkelt kan fjerne griseri med en klut og litt rengjøringsmiddel, alternativt spruteflaske og tørkerull.